CMG werkt samen met de NSPOH in trainingsprogramma 2016

16 december 2015
Binnen het onderwijs- en trainingsprogramma 2016 van de Netherlands School of Public and Occupational Health (NSPOH) heeft het Centrum Media & Gezondheid (CMG) een viertal nieuwe en inspirerende seminars en trainingen ontwikkeld voor professionals werkzaam op het terrein van de publieke gezondheid.

De trainingen en seminars zijn wetenschappelijk onderbouwd en direct toepasbaar in de praktijk. Het betreft de driedaagse training Aansluiting vinden bij uw doelgroep: de Entertainment-Education strategie, de tweedaagse training Beeldend Werken (1 en 2), het eendaags seminar Gehoorschadepreventie en het eendaags seminar Positive Deviance strategie.
Voor nadere informatie zie onderstaande links:

Aansluiting vinden bij uw doelgroep: Entertainment-Education voor gezondheidsbevordering
Wilt u als gezondheid(communicatie) professional, beleidmaker of onderzoeker weten hoe u Entertainment-Education kunt inzetten voor gezondheidsbevordering? Dan attenderen wij u graag op de vernieuwende driedaagse module Aansluiting vinden bij uw doelgroep: Entertainment-Education voor gezondheidsbevordering. Deze module start op 11 februari bij de NSPOH in Utrecht.
https://www.nspoh.nl/scholing.php?t=aansluiting-vinden-bij-uw-doelgroep-entertainment-education-voor-gezondheidsbevordering&action=view&Scholing_Id=737&Uitvoering_Id=5620&Module_Id=2153&Opleiding_Id=64
 
Beeldend werken (1 en 2)
Beelden zeggen meer dan 1000 woorden. Wilt u leren hoe u uw gezondheidsinterventie of onderzoeksproject helder en aansprekend in beeld brengt? Schrijft u zich dan in voor de module Beeldend werken (1) op 16 februari 2016. Een professionele mediacoach leert u de basisbeginselen van het filmen, cameratechnieken en het gebruik van een (eenvoudige) filmcamera. In een eventuele vervolgtraining Beeldend Werken 2 leert u uw eigen beeldmateriaal editen tot een korte filmclip.
https://www.nspoh.nl/scholing.php?t=beeldend-werken-deel-1&action=view&Scholing_Id=820&Uitvoering_Id=5704&Module_Id=2170&Opleiding_Id=3
 
Gehoorschadepreventie: hoe bescherm je jongeren die graag naar muziek luisteren?
Tijdens het uitgaan worden jongeren en jonge volwassenen blootgesteld aan harde muziek – met name in discotheken, tijdens concerten en op festivals. Hierdoor kunnen zij permanente gehoorschade oplopen. Wilt u meer inzicht in de interventies, richtlijnen en handvatten voor een gehoorvriendelijke aanpak voor jongeren? Schrijf u dan in voor de module: Gehoorschadepreventie op 24 mei 2016.
https://www.nspoh.nl/scholing.php?t=gehoorschadepreventie-hoe-bescherm-je-jongeren-die-graag-naar-muziek-luisterenu&action=view&Scholing_Id=741&Uitvoering_Id=5624&Module_Id=2159&Opleiding_Id=64&
 
Inleiding in de Positive Deviance strategie: Een nieuwe onderzoeksbenadering
De Positive Deviance (PD) strategie is een innovatieve en onorthodoxe onderzoeksbenadering. Deze interactieve module laat u kennis maken met de concepten van Positive Deviance (PD). U krijgt inzicht in de kansen en mogelijkheden van de PD-strategie voor gezondheidsbevordering. Ook leert u via concrete praktijkvoorbeelden en onderzoeksresultaten hoe u in uw eigen werkomgeving aan de slag kunt gaan met deze aanpak. Wilt u kennis maken met deze bijzonde benadering voor gezondheidsbevordering? Schrijf u dan in op 9 juni 2016.
https://www.nspoh.nl/scholing.php?t=inleiding-in-de-positive-deviance-strategie-een-nieuwe-onderzoeksbenadering&action=view&Scholing_Id=739&Uitvoering_Id=5622&Module_Id=2151&Opleiding_Id=64&


Foto's: copyright CMG
 
Terug naar het nieuwsoverzicht