TEDxTalk in Gouda met Martine Bouman

13 oktober 2016
Op woensdag 12 oktober 2016 hield Martine Bouman tijdens de eerste TEDx-event in Gouda een prikkelend verhaal onder de titel “Techno-body of positief gezond”. 

Hoe maakbaar is onze gezondheid? Hoe kijken we naar ons lichaam in een wereld waar medisch technische verhalen in de media domineren? Is een gezonde leefstijl straks niet meer nodig, omdat we onze zieke of versleten organen kunnen vervangen door 3D- geprinte onderdelen? Hoe kunnen we de mogelijkheden van nieuwe media (zoals virtual reality, Occulus Rift etc.) inzetten voor positieve gezondheid? In haar TEDtalk illustreerde zij aan de hand van praktische voorbeelden het spanningsveld tussen media en gezondheid en de kansen die er liggen.



Binnenkort is Martine’s verhaal op YouTube-kanaal van TEDx beschikbaar met Engelse ondertiteling.

Een TEDx-event wil verbindingen leggen tussen mensen en ideeën op lokaal niveau. Zo’n honderd bezoekers luisterden tijdens het evenement naar inspirerende sprekers. TED staat voor Technology, Entertainment en Design. TED events zijn in 1984 opgericht om ‘ideas worth spreading’ te presenteren. In 2009 lanceerde TED onafhankelijk georganiseerde evenementen. Inmiddels zijn er honderden TED-talks gehouden over de hele wereld. 

Meer informatie kunt u vinden via: http://www.tedxgouda.com
 
Terug naar het nieuwsoverzicht