Internationale Entertainment-Education prijs voor
Dr. Martine Bouman

 

De prestigieuze Everett M. Rogers Award for Achievement in Entertainment-Education is in 2010 overhandigd aan dr. Martine Bouman, wetenschappelijke directeur van het Centrum Media & Gezondheid. Bouman is de eerste Europeaan en eerste vrouw die de prijs in ontvangst mocht nemen.

De Everett M. Rogers Award wordt uitgereikt door het Amerikaanse Norman Lear Center aan pioniers op het gebied van Entertainment-Education, die zich internationaal onderscheiden hebben. De uitreiking vond plaats op 22 september 2010 in Hollywood, tegelijk met de uitreiking van de Sentinel for Health Awards, die gelden als de Oscars voor mediamakers, script- en scenarioschrijvers, die Entertainment-Education (EE) toepassen voor sociale verandering (zie press release).

Het Norman Lear Center looft de prijs uit voor ‘excellente creativiteit en kwaliteit in toepassing en onderzoek van entertainment-education’. In haar juryrapport looft de jury de unieke wijze waarop Bouman onderzoek, beleid en praktijk in haar werk weet te combineren. ‘Haar onderzoek en haar toewijding zijn van enorm belang geweest voor de ontwikkeling van Entertainment-Education wereldwijd’, zegt Martin Kaplan, jurylid en directeur van de Annenberg School of Communication van de University of Los Angeles. Co-jurylid Doe Mayer, die de Mary Pickford-leerstoel bekleedt aan de School of Cinematic Arts van de University of Southern California, voegt daaraan toe: ‘Het door Martine Bouman opgerichte Centrum Media & Gezondheid is het meest vooraanstaande model voor Entertainment-Education in Europa. Haar gepassioneerde pleidooi voor Entertainment-Education inspireert ons steeds opnieuw.’ 

Op 22 september 2010 heeft Martine Bouman persoonlijk de Everett M. Rogers Award for Achievement in Entertainment-Education in Hollywood in ontvangst genomen. Voorafgaand aan de awarduitreiking heeft Martine Bouman een colloquium-lezing aan de USC Annenberg School gegeven en een aantal gastcolleges.

Martine Bouman: "Ik heb deze week in Los Angeles als een inspirerende en hartverwarmende periode ervaren met bijzondere ontmoetingen."

Hieronder kan de award-uitreiking, de colloquium-lezing en een kort interview met Martine Bouman worden bekeken.Colloquium lezing:
Uitreiking van de award:


 

Martine Bouman over Entertainment-Education: