Een kijkje in de keuken van het CMG

26 maart 2014
Dit had Annette Noten voor ogen toen ze een eerste oriënterend gesprek had met Martine Bouman, directeur van het CMG. Annette, sinds kort woonachtig in Gouda, is medisch antropoloog van huis uit. 

Publieke gezondheid en preventie zijn haar belangrijkste expertisevelden. Ze zoekt ondermeer naar de verbinding tussen verschillende sectoren en is gericht op het inzetten van innovatieve communicatietechnieken. Hierdoor werd haar belangstelling voor het CMG gewekt. Annette: “Wat mij opvalt is dat het CMG midden in de maatschappij staat. Er is volop aandacht voor actuele sociale en gezondheidsvraagstukken, landelijk gezien maar ook in de directe omgeving”. Verder timmert CMG ook internationaal gezien aan de weg.

In dat kader ontwikkelde Annette samen met het CMG het subsidievoorstel 'Entertainment Media for Behaviour Change in Bhutan' dat onlangs ingediend werd bij NUFFIC (Netherlands University Fund for International Cooperation), Den Haag. Zij is zich momenteel aan het verdiepen in verschillende lopende projecten zoals 'Positive Deviance' en 'Seksualiteit in Beeld'. Haar verbondenheid aan het CMG is op tijdelijke basis. Het idee is dat zij in korte tijd het een en ander kan opsteken van de projecten van het CMG, en omgekeerd dat het CMG kan profiteren van haar deskundigheid en inbreng.
 
Terug naar het nieuwsoverzicht