Keynote: Gross National Health en het lege doek van de kunstenaar

11 februari 2015
Op woensdag 11 februari hield Martine Bouman op uitnodiging van de Vriendenloterij een keynote speech op het Goed Geld Gala 2015.

Onder de titel ‘Gross National Health’ en het lege doek van de kunstenaar” inspireerde Martine Bouman de 400 aanwezige vertegenwoordigers van gezondheidsorganisaties om meer aandacht te besteden aan het bereiken van laaggeletterden en kwetsbare groepen in de samenleving. “Om deze groepen effectief te kunnen bereiken is het nodig om te experimenteren met nieuwe communicatie- en mediastrategieën. Ik geloof in de kracht van storytelling en het verwerken van gezondheidsthema’s in populaire mediaformats”. Ze gaf voorbeelden van succesvolle samenwerkingen tussen gezondheidsorganisaties en de entertainment- media aan de hand van  geluids- en beeldfragmenten van Medisch Centrum West, Grey’s Anatomy, Nederland in Beweging en de online serie SOUND.

Het realiseren van een effectieve samenwerking tussen de wereld van de gezondheid (zorg) en entertainment media, vraagt om het overwinnen van koudwatervrees van beide kanten”, aldus Martine Bouman. Om een wederzijdse samenwerking mogelijk te maken is belangrijk dat iedereen teruggaat naar de eigen bron van inspiratie en zich af te vragen: wat is mijn passie, uit welke bron komt mijn werk voort?  Net zoals een kunstschilder dat doet wanneer hij voor zijn lege doek staat alvorens hij zijn eerste penseelstreek zet. Als het goed is heeft die passie alles te maken met het realiseren van Gross National Health! 

Je verhaal was erg overtuigend en inspirerend, erg leuk met al die fragmenten.“ (Directeur gezondheidsorganisatie)

De tekst van de keynote speech is te downloaden via deze link.Fotograaf: Roy Beusker.
 
Terug naar het nieuwsoverzicht