Het Cenrtum Media & Gezondheid en haar wetenschappelijk directeur Martine Bouman zijn diverse keren onderscheiden met een award of prijs. 

2017: ZonMw Parel
Op 12 april heeft Prof. dr. Martine Bouman tijdens het Nederlands Congres Volksgezondheid een ZonMw Parel ontvangen voor haar gehele oeuvre op het terrein van gezondheidscommunicatie.
Lees hier meer over de Parel van ZonMw

2017: Marc Cornelissen|Brightlands Award
Prof. dr. Martine Bouman heeft op 16 maart de Marc Cornelissen | Brightlands Award in ontvangst mogen nemen uit handen van juryvoorzitter en voormalig Minister Maria van der Hoeven en Commissaris van de Koning Theo Bovens. 
Lees hier meer over de Marc Cornelissen|Brightlands Award.

2010: Everett M. Rogers Award for Achievement in Entertainment-Education
De prestigieuze Everett M. Rogers Award for Achievement in Entertainment-Education is in 2010 overhandigd aan dr. Martine Bouman, wetenschappelijk directeur van het Centrum Media & Gezondheid. Bouman is de eerste Europeaan en eerste vrouw die de prijs in ontvangst mocht nemen.
Lees hier meer over de Everett M. Rogers Award for Achievement in Entertainment-Education.

2010: Gouden Reiger
Het CMG heeft voor Sound Effects een Gouden Reiger gekregen. Deze onderscheiding wordt gegeven voor uitmuntende projecten op gebied van doelgroepcommunicatie met audiovisuele en interactieve media.
Lees hier meer over Sound Effects.