CMG als gastdocent bij de NSPOH Summerschool Public Health

26 augustus 2013

Op 23 augustus heeft Dr. Martine Bouman van het Centrum Media & Gezondheid een sessie over “Media en Gezondheid” verzorgd tijdens de ‘Summerschool Public Health’ van de NSPOH op het landgoed de Reehorst in Driebergen.

De media (en in het geval van de entertainment-education strategie de populaire media) vormen een beroepspraktijk waarin we nu moeten investeren om op termijn te kunnen oogsten. Hierbij wordt het samenwerken met de media veel breder gezien dan het louter genereren van publiciteit of het instrumenteel inkopen van zendtijd. Er komen steeds meer interactieve en digitale media ter beschikking, waarbij de gebruiker centraal staat en zelfs eigen 'content' kan genereren en verspreiden. In deze sessie is Martine Bouman dieper ingegaan op de volgende vragen: Wat betekent de ontwikkeling van nieuwe media voor de manier waarop verschillende doelgroepen bereikt kunnen worden met gezonde leefstijl thema’s? Welke competenties hebben professionals daarvoor nodig? Welke theoretische kaders en/of praktische ervaringstips kunnen daarbij behulpzaam zijn voor de eigen werkpraktijk?

Martine Bouman: “Een interessante Summerschool van het NSPOH met heel gemotiveerde deelnemers. Erg belangrijk dat het thema Media en Gezondheid in het Public Health onderwijs een plaats krijgt en dat steeds meer gezocht wordt naar een structurele samenwerking met de media.”

Gerelateerde projecten

Terug naar het nieuwsoverzicht