CMG doet inspiratie op tijdens mediabijeenkomsten

28 april 2016
In april heeft het Centrum Media & Gezondheid zich laten inspirieren door nieuwe ontwikkelingen in de mediawereld. Een inspiratiebron was het iMMovator Cross Media Café bij het Instituut voor Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum op 14 april. Ontwerpers, technici en ondernemers uit de praktijk praatten deelnemers bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Media Experiences.

Roel Lutkenhaus (CMG, PhD-kandidaat): “Voor ons is het belangrijk dat ons onderzoek nauw aansluit op de ontwikkelingen in de praktijk. Ik heb tijdens de bijeenkomsten verschillende interessante en nieuwe ideeën opgedaan.”

Een andere inspirierende ervaring was de Meet de Masters-sessie op 21 april van iMMovator en Hilversum Mediacampus waarin kunstenaar Floris Kaayk meer vertelde over zijn crossmedia storytelling-projecten.
Sinds 2005 werkte Floris Kaayk aan diverse crossmediale verhalen. Met Human Birdwings bereikte hij een groot publiek door acht maanden lang updates te posten over zelf-ontworpen vleugels waarmee hij zou kunnen vliegen. Via tekst, foto’s en video’s op Facebook, Twitter, YouTube en Linkedin wist hij miljoenen mensen te bezig te houden met de vraag: is dit echt? 
Terug naar het nieuwsoverzicht