CMG levert actieve bijdrage aan Toekomstverkenning Voeding en Geneesmiddelen

01 november 2013

Komen er in de toekomst groenten die smaken als snoep? Slikken alle ouderen dan een polypil? Wat kan de media in 2030 voor ons betekenen? Deze en andere vragen stonden centraal tijdens de slotbijeenkomst van de Stuurgroep Toekomstverkenning Voeding en Geneesmiddelen die op 29 oktober 2013 plaats vond. Martine Bouman, lid van de stuurgroep nam deel aan de interactieve toekomsttafel en sprak over storytelling, lifestyles, technologieën en media trends.

In mei 2011 is de Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT) gestart met deze nieuwe Toekomstverkenning Voeding en Geneesmiddelen. Nieuwe technologie maakt steeds meer mogelijk. Ze kan helpen bij het verbeteren van de gezondheid, maar het kan ook bijdragen aan een ongezonder leven. Aan de stuurgroep namen vertegenwoordigers vanuit beleid, onderzoek en praktijk deel. Het Centrum Media & Gezondheid was lid van deze stuurgroep Toekomstverkenning Voeding en Geneesmiddelen en adviseerde mede over de opzet en uitvoering van de toekomstverkenning.

De eindpublicatie van de stuurgroep is inmiddels verschenen onder de titel “Aspirine op je brood, voeding en geneesmiddelen in de toekomst”. Het CMG gaf daarin haar visie op de toekomst in 2030 (zie afbeelding). Meer over de eindpublicatie is beschikbaar via de link: http://stt.nl/stt-79-aspirine-op-je-brood/

Terug naar het nieuwsoverzicht