CMG start met project 'Groen is doen'

12 september 2016
Het Centrum Media & Gezondheid is deze maand gestart met het project Groen is doen.‘Groen is doen’ richt zich op het stimuleren van contacten en activiteiten voor en door ouderen waarin groen een centrale rol speelt. Dit pilot-project vindt plaats in Gouda en richt zich specifiek op alleenstaande ouderen met een of meer beperkingen. Het project wordt gerealiseerd met subsidie van Fonds NutsOhra. 

Om ouderen in contact te laten komen met anderen en contacten tussen ouderen te bevorderen is het belangrijk dat ze elkaar kunnen vinden in een gezamenlijke interesse of hobby. Veel ouderen hebben affiniteit met groen. Dat kan het onderhouden van een eigen tuin zijn, maar ook zo kleinschalig als het verzorgen van een enkele orchidee of begonia op de vensterbank. Groen is de bindende factor om op allerlei manieren met mensen in contact te komen en zo een sociaal netwerk te vergroten en gezamenlijk activiteiten te ondernemen. 

‚ÄčOuderen met interesse in tuinieren of plantverzorging kunnen deelnemen aan groene groep-bijeenkomsten bij hen in de buurt. Deze bijeenkomsten hebben een sociaal karakter en zijn gericht op het zo veel mogelijk delen van kennis en passie over groen, maar ook het samen ondernemen van groene activiteiten zoals tuinonderhoud, ruilen van zaadjes en stekjes of het verpotten van planten. Ook kunnen er binnen de groene groepen ouderen aan elkaar worden gekoppeld waarbij zij op groen gebied iets voor elkaar kunnen betekenen: bijvoorbeeld een tuinbezitter die moeite heeft met het onderhoud van de tuin die wordt gekoppeld aan iemand die graag wil tuinieren maar zelf geen tuin heeft. Deelnemers aan de groene groepen worden in staat gesteld om zelf allerlei groene activiteiten te bedenken en deze vervolgens te ontplooien.
Terug naar het nieuwsoverzicht