CMG traint onderzoekers Faculteit Archeologie in Beeldend Werken

18 december 2013
Op 16 december 2013 verzorgde het Centrum Media & Gezondheid op verzoek van de Faculteit Archeologie van de Universiteit Leiden een training “Beeldend Werken” voor onderzoekers.  Hoe kan ik mijn onderzoeksproject door beelden effectief in beeld brengen? Hoe kan ik leren in beelden te denken?

In de ochtend zijn de deelnemers getraind in beeldtaal en cameratechnieken. In de middag brachten de deelnemers door middel van een aantal oefeningen deze nieuw verworven kennis en vaardigheden in de praktijk. Ze gingen op pad in Gouda om aan de hand van het thema ‘geschiedenis’ filmbeelden te maken. Deze opgenomen oefenbeelden zijn vervolgens plenair vertoond en nabesproken. De komende maanden verzamelen de deelnemers beeldmateriaal over hun eigen onderzoeksprojecten en komen ze begin 2014 terug voor een vervolg editing training.

In deze op maat gemaakte mediatraining ‘Beeldend Werken’ staan innovatieve denkkracht en een nieuwe kijk op beeldend werken op de voorgrond. Een inspirerend beeldverhaal spreekt mensen aan en leidt tot nieuwe inzichten. De toepassingsmogelijkheden zijn divers. Beeldend werken kan worden ingezet om nieuwe samenwerkingspartners te interesseren voor een project, subsidieverstrekkers te overtuigen van de kracht van een project, gastcolleges en workshops met beelden te ondersteunen en via social media de projectresultaten met anderen te delen.

Gerelateerde projecten

Terug naar het nieuwsoverzicht