Malariabestrijder Bart Knols ontvang Marc Cornelissen Brighlands Award 2018

12 december 2018
Medisch entomoloog en malariadeskundige Dr. ir. Bart Knols heeft de tweede editie van de Marc Cornelissen Brightlands Award gewonnen.  Prof. dr. Martine Bouman van het CMG, winnaar in 2017 van de eerste editie was aanwezig bij de uitreiking. De award is een hommage aan de poolreiziger en duurzaamheidspionier Marc Cornelissen, die in 2015 tijdens een poolexpeditie verongelukte.
 

Bart Knols is als medisch entomoloog verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen, auteur en entrepreneur, die al vele jaren werkt aan het bestrijden van malaria. Knols werkt mee aan de ontwikkeling van een goedkoop valsysteem dat duurzaam en zonder insecticiden de malariamuggen weet te verdelgen.

In totaal waren er achttien inzendingen waaruit de jury, onder voorzitterschap van Maria van der Hoeven, drie finalisten had geselecteerd. Naast Knols waren dat uitvinder en (duurzaamheids)kunstenaar Ap Verheggen en de duo-nominatie van de Maastrichtse geneeskunde-studenten Matthijs Bosveld en Sjim Romme, oprichters van het platform Mens Achter de Patiënt.
Terug naar het nieuwsoverzicht