Mark My Words project genomineerd voor Best Practice Research Award

22 februari 2016
Het Mark My Words (MMW) onderzoeksproject van het Centrum Media & Gezondheid (CMG) is genomineerd voor de Best Practice Award 2016 voor Online Research. De award wordt uitgereikt tijdens de internationale General Online Research (GOR) conferentie, die van 2-4 maart plaatsvindt in Dresden (Duitsland).


Martine Bouman en Sarah Lubjuhn: “We kijken er naar uit ons Mark My Words project tijdens de Beste Practice Award sessie te presenteren”.
 

In het onderzoeksproject Mark My Words heeft het CMG een nieuwe methode ontwikkeld en uitgetest binnen de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) om gesprekken over gezonde leefstijl onder jongeren via social media te kunnen monitoren. In MMW is er samengewerkt met partners van de Universiteit Twente en met Endemol Productions. De MMW methodology is gebaseerd op het concept van ‘markers’. Markers zijn unieke woorden, uitdrukkingen en/of slogans die als een soort GPS functie kunnen fungeren om gesprekken over de serie via social media te achterhalen. Het project is destijds gesubsidieerd door Zorgonderzoek Nederland Medische Wetenschappen (ZonMw).

De GOR conferentie in Dresden wordt georganiseerd door de German Society for Online-Research (DGOF) in samenwerking met de Dresden University of Technology, en heeft als doel wetenschappelijke discussies te stimuleren rondom recente ontwikkelingen en methoden van online onderzoek. 


Foto: Screenshot van scene met Sjoerd (rechts) en Tim (links), soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden 
Copyrights: Endemol
 

Gerelateerde projecten

Terug naar het nieuwsoverzicht