Martine Bouman ontvangt ZonMw Parel voor innovatieve gezondheidscommunicatie

13 april 2017
Op 12 april heeft Prof. dr. Martine Bouman tijdens het Nederlands Congres Volksgezondheid een ZonMw Parel ontvangen voor haar gehele oeuvre op het terrein van gezondheidscommunicatie. Ze kreeg de Parel overhandigd door ZonMw directeur Henk Smid, die met lovende woorden sprak over de verschillende innovatieve projecten en de ontwikkeling van nieuwe onderzoeksmethoden van het Centrum Media & Gezondheid (CMG).

“Bouman werkt vanuit de visie dat er geen moeilijk bereikbare doelgroepen bestaan, wel vormen van informatieoverdracht die bij bepaalde groepen niet aanslaan. Een vernieuwende en verfrissende aanpak vormt altijd de kern van haar onderzoek. Haar onderzoek leidt tot nieuwe inzichten (met aangetoonde effecten) gebaseerd op andere paradigma’s en onderzoeksmethoden. Daarnaast benut zij wetenschapsgebieden vanuit marketing en persuasieve communicatie en vormen van co-creatie. Deze combinatie maakt dat zij aansluit bij de huidige tijdgeest en ontwikkelingen rondom gezondheidsbevordering en nieuwe media. Martine Bouman vernieuwt de gezondheidsbevordering zoals geen andere professional in dit veld”, aldus ZonMw.

Martine gaf in haar korte dankwoord aan zeer blij te zijn met deze prijs van ZonMw. “Deze waardering en erkenning voor ons werk voelt als een groot cadeau. Sinds de start van het Centrum Media & Gezondheid in 1999 zijn we op zoek gegaan naar andere wegen van gezondheidscommunicatie en weken we vaak bewust af van gebaande paden. Daar is moed en geduld voor nodig. Dat ZonMw dit heeft opgemerkt en gewaardeerd met een Parel voelt als een enorme stimulans om door te gaan op onze weg.”

Lees hier het nieuwsbericht op de website van ZonMw:
https://www.zonmw.nl/nl/actueel/nieuws/detail/item/martine-bouman-ontvangt-parel-voor-innovatieve-gezondheidscommunicatie/

Lees hier een interview met Martine Bouman in het tijdschrift Mediator:
mediator.zonmw.nl/mediator-23-mei-2017/laagopgeleide-jongeren-verhalende-communicatie/


 
Terug naar het nieuwsoverzicht