Roel Lutkenhaus van start als PhD-kandidaat bij MediaLab

10 mei 2016
Op vrijdag 1 april is Roel Lutkenhaus gestart als PhD-kandidaat bij het MediaLab van het Centrum Media & Gezondheid. Het MediaLab richt zich op onderzoek naar voorlichting aan kwetsbare groepen over een gezonde levensstijl om zo de grote gezondheidsverschillen in de Nederlandse samenleving terug te dringen.

Roel zal zich bij het Centrum Media & Gezondheid en de Erasmus Universiteit Rotterdam richten op de effecten van interactieve storytelling in Entertainment-Education (EE) op gezondheidsgedrag en focust daarbij op nieuwe formats, strategieën en technologieën. Hij wordt daarbij begeleid door promotor prof. dr. Bouman (wetenschappelijk directeur Centrum Media & Gezondheid en Bijzonder Hoogleraar Entertainment Media & Social Change bij de Erasmus Universiteit Rotterdam) en co-promotor prof. dr. Jeroen Jansz (Professor Communicatie en Media bij de Erasmus Universiteit Rotterdam).

Het MediaLab is een samenwerking tussen de Nierstichting, Hartstichting en Alzheimer Nederland en richt zich op voorlichting aan kwetsbare groepen binnen de Nederlandse samenleving.

Roel behaalde in 2007 zijn bachelor ‘Toegepaste Kunst & Techniek’ waarbij hij afstudeerde op crossmedia formats in printmedia-organisaties. Hij werkte een aantal jaren in de journalistiek en behaalde in 2011 zijn master ‘Communication Studies’. De afgelopen jaren werkte hij als contentstrateeg en ontwikkelde vernieuwende methoden om doelgroeponderzoek te verrichten met open data.

Gerelateerde projecten

Terug naar het nieuwsoverzicht