Succesvolle editing training afgerond

21 december 2017
Op 19 december heeft er wederom een succesvolle editing training bij het CMG plaatsgevonden. Omdat beelden krachtiger zijn dan woorden, heeft Fonds Nuts Ohra (FNO) het CMG gevraagd een op maat gemaakte mediatraining te geven, met als doel de projectleiders binnen het programma Gezonde Toekomst Dichterbij te trainen in het in beeld brengen van hun projecten. Diverse projectleiders/medewerkers hebben de afgelopen weken eerst zelf gefilmd en vervolgens tijdens de editing trainingen hun beeldmateriaal tot een korte video gemonteerd. Het resultaat is een serie van mooie, inspirerende video’s van de verschillende FNO-projecten. 

De editing training is onderdeel van de Videotraining Beeldend Werken, waarin deelnemers in 2 dagen leren hoe ze eenvoudige video’s kunnen maken.

Als projectleider ben je vaak op een vrij hoog abstractieniveau bezig. Beeldend werken helpt om je verhaal te concretiseren: je wordt gestimuleerd om heel eenvoudig en to the point uit te leggen waar jouw project over gaat en wat je ermee wilt bereiken (‘agenda setting’). Inspirerende beeldverhalen spreken mensen aan en leiden tot nieuwe inzichten. Beeldend werken is daardoor op verschillende manieren te gebruiken binnen je eigen projecten: om nieuwe samenwerkingspartners te interesseren, om subsidieverstrekkers te overtuigen, of om resultaten te delen via de sociale media.

In deze dynamische, intensieve en hands-on training leer je hoe je eenvoudige filmclipjes kunt maken. De eerste dag staat volledig in het teken van filmen en het verzamelen van beeldmateriaal.Je krijgt cameratechnieken aangereikt en ontvangt concrete tips om jouw gezondheidsinterventies of (onderzoeks-)project in beeld te brengen. De tweede dag leer je de basistechnieken van het editen en word je persoonlijk ondersteund bij het monteren van jouw eigen filmmateriaal. Het eindresultaat: een kort filmpje van twee à drie minuten over je eigen (onderzoeks-)project.

Wil je cameratechnieken leren en tips krijgen over het in beeld brengen van gezondheidsinterventies of onderzoeksprojecten? Wil je leren hoe je dat materiaal monteert tot een professioneel filmpje?
Meld je aan voor de Videotraining Beeldend Werken!

 

Gerelateerde projecten

Terug naar het nieuwsoverzicht