Videoverslag van Positive Deviance seminar online

07 februari 2013

Het Centrum Media & Gezondheid (CMG) heeft een videoverslag gemaakt van het Positive Deviance (PD) seminar welke op 5 juni 2012 door het Centrum Media & Gezondheid in Gouda is georganiseerd.

Positive Deviance is een nieuwe onderzoeksbenadering die op zoek gaat naar het geheim achter de positieve uitzondering (positive deviant). Hoe komt het dat sommigen, in dezelfde (achterstands)situatie en met dezelfde middelen het tegen alle verwachtingen in beter doen dan anderen? Tijdens het interactieve seminar heeft Arvind Singhal, hoogleraar aan de Universiteit van Texas in EL Paso, aan de hand van storytelling, beeldfragmenten en onderzoekservaringen, de werkwijze en resultaten van PD projecten in Europa, USA en Afrika gepresenteerd.

Bovendien presenteerde Dr. Martine Bouman, wetenschappelijk directeur van het CMG, het eerste PD project in Nederland. Dit PD project heeft als doelstelling de mentale weerbaarheid bij jongeren die kwetsbaar zijn voor depressie en angststoornissen te verhogen. Het Positive Deviance project van het Centrum Media & Gezondheid (CMG) wordt in samenwerking met de GGD Rotterdam-Rijnmond, het Trimbos-Instituut en de Universiteit van Texas in El Paso momenteel uitgevoerd.
 

Het videoverslag geeft korte inzichten in de opzet van het PD seminar en toont verschillende impressies en Lessons Learned van de deelnemers.Positive Deviance workshop June 2012 © Center for Media & Health

 

 

Gerelateerde projecten

Terug naar het nieuwsoverzicht