Consultancy Internationaal

Het Centrum Media & Gezondheid is voor verschillende organisaties wereldwijd als consultant opgetreden bij het ontwerp en de implementatie van communicatie-interventies, (onderzoeks-) projecten en media formats op het gebied van Social Change.

	
Martine Bouman tijdens een TV interview in Colombia Martine Bouman en communicatie onderzoekers van de Universidad del Norte, Colombia Overleg met senarioschrijvers van de Entertainment-Education serie Revelados  Entertainment-Education serie Revelados rondom seksuele gezondheid, wensen en grenzen

Foto's & Afbeeldingen

Consultancy Internationaal

Het Centrum Media & Gezondheid is voor verschillende organisaties wereldwijd als consultant opgetreden bij het ontwerp en de implementatie van communicatie-interventies, (onderzoeks-)projecten en media formats op het gebied van Social Change.

Hieronder volgt een selectie van internationale projecten en initiatieven waarin het CMG een adviserende rol heeft gehad:
  • Girls Not Brides (2017). Het Centrum Media & Gezondheid heeft een onderzoek uitgevoerd en een advies uitgebracht over de rol van de Entertainment-Education strategie in de preventie van kindhuwelijken. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Girls Not Brides: The Global Partnership to End Child Marriage, die zich sterk maakt voor de afschaffing van kindhuwelijken wereldwijd.
  • Universidad del Norte, Barranquilla, Colombia (2013, 2014): Het CMG heeft de Universidad del Norte, Department of Communication, Barranquilla, Colombia geadviseerd over de opzet van het effect onderzoek naar de nieuwe Entertainment-Education serie, Revela2, waarin crossmediale elementen worden toegepast.
  • Citurna (2013): Het CMG heeft het filmproductiebedrijf Citurna in Bogota, Colombia geadviseerd over de crossmediale opzet van de nieuwe Entertainment-Education serie, Revela2 rondom seksuele gezondheid, wensen en grenzen.
  • UNICEF en Desert Soul, Namibië (2011): Het CMG adviseerde UNICEF en Desert Soul (Health Communication for Social Change), Namibia, in het ontwerp van een kwalitatieve onderzoeksopzet en de training van veldonderzoekers in het project "Assessment of Woman and Child Protection Units and other Protection Services in Five Regions to Inform Development of an Integrated System".
  • UNEP/CSCP, Duitsland (2009-2010): Het CMG ontwikkelde in opdracht van het ‘UNEP Collaborating Centre on Sustainable Consumption and Production’ een Duitse studie over “Integrating sustainability topics into Media” / “Wie kommen nachhaltige Themen verstärkt in die Medien?”.
  • Dance4 Life (2008): Op verzoek van Dance4 Life heeft het CMG geadviseerd over de opzet van een Monitoring & Evaluation traject voor de internationale Dance4Life partners en projecten.
  • Rwanda Reconciliation Radio (2003): Op verzoek van Radio La Benevolencija  heeft het CMG geadviseerd bij de opzet en evaluatie van een radiodramaserie om mensen in Rwanda te steunen bij de verwerking van de genocide in 1994. Het CMH heeft advies gegeven over het ontwerp van de radioserie, een communicatieworkshop geïmplementeerd en advies gegeven over doelgroep- en effectonderzoek in de context van dit Entertainment-Education project. Hierbij is samengewerkt met de internationale expert op het terrein van de gevolgen van genocide Prof. Ervin Staub en trauma healing expert Dr. Laurie Pearlman.
  • Soul City, Zuid Afrika (2002): Het CMG adviseerde Soul City (Institute for Health & Development Communication) in Johannesburg over de opzet, design criteria en methodologie van een evaluatieonderzoek over het Soul City programma (Evaluation Advisory Panel). 

Focus

Media production
Research
Training and Capacity Building
Consultancy