Tips voor Scripts

Research, casussen, specialisten én inspiratie

Gezonde leefstijlthema’s en maatschappelijke vraagstukken lenen zich uitstekend voor dramatisering. Uit vooronderzoek van het CMG voor de Tips voor Scripts project blijkt dat scriptschrijvers van Nederlandse soap- en dramaseries openstaan voor ideeën en tips van inhoudelijke organisaties  als deze  snel, betrouwbaar en flexibel te verkrijgen zijn.

	
Tips voor Scripts lunch impressie Logo  TvS Lunchbijeenkomst TvS lunchbijeenkomst TvS partneroverleg bij Endemol TvS verhaallijn: Malaika - Ziekte van Lyme TvS verhaallijn: Malaika - Gescheurd condoom TvS lunchbijeenkomst TvS lunchbijeenkomst

Foto's & Afbeeldingen

Tips voor Scripts

Gezonde leefstijlthema’s en maatschappelijke vraagstukken lenen zich uitstekend voor dramatisering. Uit vooronderzoek van het CMG voor het Tips voor Scripts project blijkt dat scriptschrijvers van Nederlandse soap- en dramaseries openstaan voor ideeën en tips van inhoudelijke organisaties als deze snel, betrouwbaar en flexibel te verkrijgen zijn.

Het CMG heeft derhalve in samenwerking met mediaprofessionals en inhoudelijke partnerorganisaties het platform Tips voor Scripts (TvS) ontwikkeld. Tips voor Scripts is een uniek online platform (www.tipsvoorscripts.nl) waarin twee gebruikersgroepen (schrijvers/producenten en leefstijlorganisaties) bij elkaar komen en waar tips en ideeën voor dramalijnen rondom gezondheidsthema’s in soap- en dramaseries worden aangereikt en uitgewisseld.

Het project is mogelijk gemaakt door een subsidie van Zorgonderzoek Nederland Medische Wetenschappen (ZonMw).

Bekijk twee dramalijnen uit de zorgserie Malaika (Gescheurd Condoom en Ziekte van Lyme), die door het Tips voor Scripts platform tot stand zijn gekomen:

 

Tips voor Scripts lunches

Op dinsdag 10 februari 2015 heeft in het kader van 'Make the Move' een Tips voor Scripts lunch plaatsgevonden in samenwerking met de Scriptbank en inhoudelijke partners van de Tips voor Scripts platform. Tijdens deze informele lunch kunnen scenaristen, regisseurs, producenten en andere creatieven in gesprek gaan met experts en ervaringsdeskundigen van maatschappelijke- en gezondheidsorganisaties. Bij iedere lunch schuiven er andere experts aan die vanuit hun (werk)ervaring veel kunnen vertellen over een specifiek thema en een bron zijn voor verhalen.
Klik hier voor een kort verslag van de TvS lunch op 10 februari. 
Bekijk hier een paar korte clips van TvS lunch deelnemers: 

Focus

Media production
Research
Training and Capacity Building
Consultancy

In samenwerking met

Diabetes Fonds
Endemol
Hartstichting
KWF Kankerbestrijding
Longfonds
Nationale Hoorstichting
Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen
Nederlandse Federatie Stotteren
Nierstichting
Pharos
RIVM/CGL
Rutgers
Soa Aids Nederland
Stichting Voedingscentrum Nederland
Trimbos Instituut
VeiligheidNL
ZonMw